MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Sieradz w czasach PRL. Pamiętacie bar Agawa, kino Piast lub Nysa. Już ich nie maFOT

Sieradz w czasach PRL. Pamiętacie bar Agawa, kino Piast lub Nysa. Już ich nie maFOT

Do kogo w trafi Nagroda Literacka Juliusz? Wyłoniono pięć finałowych biografii

Do kogo w trafi Nagroda Literacka Juliusz? Wyłoniono pięć finałowych biografii

Polecamy

Królowa polskiego kabaretu Joanna Kołaczkowska i Hrabi w Ostródzie

Królowa polskiego kabaretu Joanna Kołaczkowska i Hrabi w Ostródzie

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów