MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Wzruszająca 50. rocznica matur absolwentów "Słowackiego" w Kielcach [ZDJĘCIA]

Wzruszająca 50. rocznica matur absolwentów "Słowackiego" w Kielcach [ZDJĘCIA]

Ubaw na ławce rezerwowych reprezentacji Polski. O co chodziło?

Ubaw na ławce rezerwowych reprezentacji Polski. O co chodziło?

Polecamy

Star Wars i dziwny Dziki Zachód, czyli czerwiec w Amazon Prime Gaming

Star Wars i dziwny Dziki Zachód, czyli czerwiec w Amazon Prime Gaming

Tego nie wiedzieliście o Dorocie Kamińskiej. Poznaj sekrety aktorki

Tego nie wiedzieliście o Dorocie Kamińskiej. Poznaj sekrety aktorki

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń